Bravčová panenka v bylinkovej kruste a hranolčeky z červenej repy

INGREDIENCE

  • 400 g očistenej a odblanenej bravčovej panenky
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžička Hellmann´s Gurmánskej horčice
  • 300 g surovej olúpanej červenej repy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice Hellmann´s Tatárskej omáčky Delikátnej

Krusta:


  • 1 plátok toastového chleba
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica masla alebo olivového oleja
  • štipka soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • vetvička tymianu
  • niekoľko ihličiek rozmarínu

  1. V mixéri rozmixujte všetko na posýpku, keď ju stlačíte v ruke, bude držať tvar, ale nebude príliš mastná.
  2. Celý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme tenkým filmom horčice, položíme na plech a nanesieme tenkú vrstvu krusty (cca 3 mm). Pomocou rúk ju k mäsu pritlačíme.
  3. Vložíme do dobre rozohriatej rúry a pečieme cca 10 - 12 minút pri 210 °C. Potom ihneď vložíme na ďalšie 2 minúty pod gril, aby krusta zozlatla. Vyberieme z rúry, necháme 5 - 10 minút na teplom mieste odležať a krájame na tenké, cca 1,5 cm hrubé plátky. Podávame s Tatárskou omáčkou Delikátnou, ktorá nám celé jedlo krásne dochutí.
  4. Na podávanie si pripravte hranolky z červenej repy.Plech vyložíme papierom na pečenie a vložíme na neho repu nakrájanú na hranolčeky alebo silnejšie mesiačiky. Osolíme, polejeme olejom a premiešame. Pečieme v rúre pri 190 °C cca 25 - 35 minút - domäkka a dozlata. Upečené premiešame s lístkami tymianu, môžeme dosoliť vločkami soli.
TOP