Anglická slávnostná roštenka

INGREDIENCE

  • 1 kg hovädzej roštenky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice Hellmann´s Kečup Jemný
  • 2 lyžice Hellmann’s Gurmánske horčice
  • Vetvička tymianu
  • Vetvička rozmarínu
  • Čerstvo pomleté čierne korenie
  • Soľ
  • Hellmann’s Tatárska omáčka  Delikátna k podávaniu

Na šťavu:

  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 3 lyžice divokých brusníc
  • Soľ, čierne korenie na dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY 


  1. Roštenku opláchneme, osušíme, tukovú časť roštenky nakrájame na štvorčeky, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou s kečupom Hellmann´s a lyžicou oleja, posypeme bylinkami a necháme hodinu pri izbovej teplote odležať.
  2. Roštenku sprudka orestujeme na panvici s 2 lyžicami oleja zo všetkých strán (najprv restujeme stranu s tukom).
  3. Položíme na pekáč, a vložíme do rozohriatej rúry (na 190°C). Pečieme 35 minút. Vo vnútri zostane ružový. Po upečení vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a necháme cca 15 minúť na teplom mieste (do 50°C )odležať.
  4. Krájame na tenké plátky, a podávame so šťavou a Hellmann’s Tatárskou omáčkou Delikátnou, ktorá nám roštenku krásne dochutí.
  5. Šťavu pripravíme tak, že zmiešame 2 lyžice zmäknutého masla s 1 zarovnanou čajovou lyžičkou hladkej múky. Výpek z mäsa zahrejeme na sporáku, prilejeme 1 dcl vody, 3 lyžice divokých brusníc, privedieme do varu a vmiešame múčne maslo. Pozvoľna necháme prevariť cca 5-10 minút. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
TOP