Kuracie prsia Supreme s bylinkami a citrónovou kôrou

INGREDIENCE


  • 4x kuracie prsia Supreme (s kožou aj kostičkou)
  • Rozmarín, tymian
  • Citrónová kôra
  • Olej na restovanie
  • Soľ a čierne korenie
  • Hellmann’s Tatárska omáčka Delikátna


POSTUP PŘÍPRAVY 


  1. Kuracie prsia aj s kožou osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany dozlatista. Najprv položíme na panvicu kožou dole a po niekoľkých minútach otočíme.
  2. Vložíme na plech a posypeme nakrájanými bylinkami spolu s citrónovou kôrou. Pečieme v rúre na 190°C približne 10 – 15 minút podľa veľkosti.
  3. Vyberieme z rúry a necháme 5 – 10 minút odležať. Podávame buď vcelku ako steak alebo nakrájame na plátky. 
  4. Podávame s ružičkou brokolice, ružičkou karfiolu a karotkou nakrájanou na šikmé plátky a malými zemiakmi. To všetko pripravíme na pare a potom posypeme bylinkami – nasekanou petržlenovou vňaťou.
  5. Servírujeme s Hellmann’s Tatárskou omáčkou Delikátnou v mištičke, s plátkom citrónu vedľa mištičky, všetko možno doladiť červeným korením. Tatárska omáčka Hellmann´s Delikátna nám kuriatko aj zeleninu krásne dochutí.


TOP