Grilovaný losos s chrenom a cherry paradajkami

INGREDIENCE 


  • 4 porcie lososa cca po 180 g aj s kožou (bez šupín)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ, čierne korenie
  • Nasekaná pažítka
  • Zväzok bieleho a zeleného chrenu
  • Soľ, cukor, citrónová šťava
  • 4 trsy cherry paradajok po cca 3-4 plodov
  • Hellmann’s Tatárska omáčka Delikátna
  • Citrón k podávaniu



POSTUP PŘÍPRAVY  


  1. Lososa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatým olejom. Najprv ho položíme kožou dole, a čakáme, až bude dozlatista opečený. Potom lososa otočíme a necháme ľahko dopiecť. Vo vnútri musí zostať ružový, neprepečený. 
  2. Vyberieme a necháme 3 minúty odležať. Posypeme pažítkou. 
  3. Kúsky lososa namáčame do Hellmann´s Tatárskej omáčky Delikátnej, ktorá nám rybku krásne dochutí.
  4. Chren uvaríme len do polomäkka vo vriacej osolenej, jemne osladenej vode s citrónovou šťavou. Vyberieme a na chvíľku vložíme na panvicu, kde sa ugriloval losos, a opečieme. Spolu s chrenom vložíme na panvicu trsy cherry paradajok a tiež opečieme. 







TOP