Lososová francúzska nátierka Rillettes

INGREDIENCE 


  • 300 g lososa vcelku aj s kožou
  • 120 g údeného lososa
  • 4 lyžice Hellmann´s Majolenky Delikátnej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 citrón (na dochutenie)
  • Pažítka alebo jarná cibuľka
  • 1 mladá cuketa
  • Bylinky, reďkovky, paprika, mrkva na ozdobu

Ingrediencie na vývar


  • 0,5 l vody
  • 0,2 l bieleho vína
  • štipka soli
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • 2 tenké plátky citrónu aj so šupkou
  • 2 bobkové listy
  • 10 cm stonku zeleru
  • 5 cm póru
  • vetvička tymianu
  1. Všetky ingrediencie na vývar dáme do kastróliku, privedieme do varu a varíme cca 10 minút.
  2. Potom pridáme lososa vcelku aj s kožou a varíme cca 15 minút (až bude dobre prevarený). Stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť vo vývare.
  3. Potom z lososa oberieme svetlé mäso (tmavé mäso a kožu nepoužijeme). Mäso natrháme do misky, pridáme nasekaného údeného lososa a Hellmann´s Majolenku Delikátnu. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením.
  4. Necháme min. 2 hodiny v chladničke odležať. Pred podávaním zmiešame s nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
  5. Z mladej cukety škrabkou na zemiaky pozdĺžne vytvoríme tenké plátky.
  6. Na každý plátok cukety nanesieme nátierku, zamotáme a veselo ozdobíme bylinkami, reďkovkou, plátkami papriky, mrkvy...
TOP