Burger s Camembert, karamelizovanou cibuľkou a chipsy

INGREDIENCIE 


  • 130 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 4 prúžky camembertu
  • 1 veľká burgrová žemľa
  • 1 lyžica Tatárskej omáčky Hellmann's
  • hrsť nakrájaného listového šalátu (ideálna je farebná zmes )
  • hrsť chipsov (zemiakové alebo zelerové alebo petržlenové)
  • soľ, korenie

Karamelizovaná cibuľka

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice vínneho octu
  • štipka soli


 POSTUP PRÍPRAVY

  1.  Cibuľu nakrájame na tenké rezance, osolíme a pozvoľna orestujeme na rozohriatom oleji až získa karamelovo-zlatú farbu a zmäkne. Potom pridáme cukor a restujeme, až sa cukor rozpustí. Prilejeme ocot a necháme ho dôkladne odpariť a stiahneme z plameňa. Cibuľa bude mať konzistenciu džemu. Necháme mierne vychladnúť.
  2. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
  3. Mäso sprudka orestujeme z oboch strán na rozpálenom grile alebo na rozpálenej panvici s troškou oleja, položíme naň plátky camembertu a vložíme na chvíľu pod gril, aby sa syr roztopil.
  4. Žemľu rozkrojíme na polovicu a pod grilom obe časti opečieeme z oboch strán.
  5.  Na spodný diel natrieme pol lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s , naaranžujeme nasekaný šalát, druhú polovicu Tatárskej omáčky Hellmann´s, mäso s camembertom, hore navrstvíme karamelizovanou cibuľu a chipsy. Priklopíme chrumkavým "vrchnákom" žemle.


TOP