Burger z červenej repy s volským okom

INGREDIENCIE 


Na burgre:

  • 2ks stredne veľké červené repy
  • 1 lyžica horčice Hellmann's
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • hrsť nasekaných byliniek (rozmarín, tymian, šalvia ...)
  • 1 rožok nakrájaný na kocky
  • 1 dcl zeleninového vývaru alebo mlieka
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • čerstvo drvené korenie

Ďalšie suroviny:

  • 2 lyžice oleja
  • 2 burgrové žemle
  • 2 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann's
  • 2 hrste ľadového šalátu nakrájaného na rezance
  • 1 paradajka
  • 2 kolieska cibule
  • 2 vajcia na volské oko

POSTUP PRÍPRAVY

  1.  Rožok namočíme do vývaru alebo mlieka. Uvarenú repu ošúpeme, nastrúhame na veľmi jemnom strúhadle a prebytočnú šťavu vytlačíme. K repe pridáme horčicu, mletú papriku, žĺtok, soľ, korenie, nasekané bylinky. Namočený rožok vytlačíme a pridáme k repe. Zmes dobre premiešame.
  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvoľna opečieme na rozpálenom grile alebo panvici s troškou oleja. Z každej strany cca 5 minút.
  3. Servírujeme v rozohriatej chrumkavej žemli natretou Tatárskou omáčkou Hellmann's, rezančekmi šalátu, plátkom paradajky, kolieskom cibule a volským okom.
TOP