Kuracie krídelká

INGREDIENCIE 
  • 1 kg kuracích krídelok
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice kečupu Hellmann's
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice grilovacej omáčky Hellmann's SAMBA na servírovanie
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • korenie

POSTUP PRÍPRAVY 
  1. Krídelká osolíme, okoreníme a premiešame s marinádou pripravenou z worcesterskej omáčky, kečupu Hellmann's, horčice, citrónovej šťavy a roztlačeného cesnaku. Necháme cca 1 hodinu pri izbovej teplote marinovať.
  2. Potom dáme na pekáč, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 ° C cca 40 minút (domäkka).
  3. Upečené krídelká môžeme buď nechať vychladnúť, alebo ihneď grilovať dozlata na rozpálenom grile. Počas grilovania potierame výpekom z pekáča.
  4. Podávame  s grilovacou omáčkou Hellmann's SAMBA, opečeným pečivom a zeleninou.
TOP