Flank steak na grile

INGREDIENCIE 
  • 800 g - 1 kg vyzretého flank steaku
  • 4 lyžice omáčky Hellmann's  American Barbecue (na marinovanie)
  • vetvička čerstvého rozmarínu 
  • vetvička čerstvého tymianu 
  • korenie 
  • soľ
POSTUP PRÍPRAVY 
  1. Celý kus mäsa okoreníme, potrieme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme cez noc v uzavretej nádobe marinovať.
  2. Mäso cca 1 hodinu pred grilovaním vyberieme z chladničky. Dôkladne rozohrejeme gril.
  3. Tesne pred tým, než mäso začneme grilovať, ho osolíme, položíme na gril a sprudka opečieme. Z každej strany cca 3 minúty. Počas grilovania potierame omáčkou Hellmann's American BBQ.
  4. Potom dáme mäso na nahriaty tanier, prikryjeme druhým nahriatym tanierom a necháme min. 5 minút odležať.
  5. Mäso krájame na tenké plátky, podávame s pečivom, čerstvou zeleninou a namáčame do omáčky American BBQ.
TOP