Pečené mini zemiačiky s plátkom cesnaku a bylinkou

INGREDIENCIE
  • 8 miniatúrnych zemiakov aj so šupkou
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku 
  • vetvička rozmarínu
  • 2 lyžice majolenky Hellmann's Originál
  • hrubozrnná soľ
  • čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme, zabalíme do alobalu (všetky naraz) a pečieme cca 25 minút v rúre pri 180 ° C (môžeme ich taktiež uvariť vo vode). Upečené zemiaky narežeme do kríža, dole pomocou prstou stlačíme, tak, aby sa krížik hore otvoril a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
  2. Na rovnaký plech položíme cesnak nakrájaný na plátky. Vložíme pod gril na 220° C a grilujeme do zlatista (cca 5 minút). Potom na teplé zemiaky dáme kúsok majolenky Hellmann’s Originál, ozdobíme upečeným cesnakom a nakoniec zapichneme vetvičku rozmarínu.  





TOP