Chrumkavé taštičky plnené mäsom

INGREDIENCIE
  • 16 plátkov tenkého cesta na jarné závitky o hrane 12 cm
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice múky na cestíčko "lepidlo"
  • 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann's
  • sekaná pažítka
POSTUP PRÍPRAVY
  • 250 g mletého bravčového pliecka 
  • 50 g slaniny
  • 1 stredná cibuľa
  • soľ, čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 2 vajcia

Metoda vaření
  1. Mäso, slaninu a cibuľu pomelieme v mlynčeku na mäso, osolíme, okoreníme. Oddelíme 3 polievkové lyžice a dáme ich bokom. Zvyšok vložíme do hrnca, podlejeme tromi lyžicami vody a za občasného miešania dusíme domäkka.  Až sa odparí všetka tekutina (asi 20 min). Medzitým uvaríme vajcia natvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na kocky.  Do vlažnej mäsovej zmesy pridáme kocky vajec a surové 3 lyžičky mäsa. Premiešame a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením. 
  2. Do stredu plátkou jarných závitkov vložíme mäsovú náplň, okraje potrieme hustým cestíčkom z vody a múky a dôkladne ich zlepíme do tvaru listu. Celý list obalíme ešte raz rovnakým spôsobom do druhého  kúska cesta (každá taštička bude zabalená 2x).
  3. Celý postup opakujeme, až pokým nemáme hotových 8 kúskov. Potom všetky kúsky opražíme na rozpálenom oleji do zlatista (pozor, počas praženia sa nafúknu). Vyberieme, olej necháme odsať na papierovom obrúsku, podávame vlažné s tatárskou omáčkou a nasekanou pažítkou.





TOP