Kocky z opečeného lososa

INGREDIENCIE
  • 400 g čerstvé filety z lososa - bez kože
  • 2 lyžice tmavých sezamových semienok
  • 4 lyžice Hellmann's Majolenky Starej mamy
  • 1 menšia šupka z čerstvej šalátovej uhorky  
  • 1 chilli paprička
  • 2 lyžice sladko-pálivej thajskej omáčky 
  • soľ
  • rozmarínové krekry
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Lososa nakrájame na hranoly, tak aby jeho krátke strany mali cca 3 cm. Hranoly zľahka osolíme zo všetkých strán a obalíme v sezame. Sprudka ale veľmi krátko z každej strany hranoly opečieme na rozpálenej panvici s olejom. Potrebujeme, aby losos zostal vo vnútri ružový - neprepečený a tým pádom šťavnatý. 
  2. Potom hranoly nakrájame na kocky. Ozdobíme trochou majolenky a pokvapkáme dressingom, ktorý pripravíme zmiešaním nakrájanej uhorkovej šupky a chilli papričky na malé kostičky so sladko-pálivou thajskou omáčkou. Podávame na chrumkavých krekroch. 




TOP