Zemiakový šalát s chrenom

INGREDIENCIE
  • 500 g uvarených šalátových zemiakov
  • 2 menšie uvarené červené repy
  • 200 g rukoly
  • 2 zväzky reďkoviek
  • hrsť sekanej pažítky
  • 8 prepeličích vajíčok
  • 1 lyžica strúhaného chrenu
  • kôra z jedného citróna
  • čerstvo mleté čierne korenie 
POSTUP PRÍPRAVY
  • 4 lyžice  Hellmann 's Majolenky Starej mamy
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • šťava z jedného veľkého citróna 
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 2 lyžice strúhaného chrenu

Metoda vaření
  1. Vsetky ingrediencie na dressing vložíme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-kyslo-slano-pálivá.
  2. Prepeličie vajíčka vložíme do studenej vody a varíme 4 minúty. Po uvarení ihneď schladíme studenou vodou. Potom vajíčka olúpeme a rozdelíme na polovice.
  3. Reďkovku nakrájame na tenučké plátky, vložíme do ľadovej vody a necháme napučať. Ošúpané studené zemiaky aj ošúpanú repu nakrájame na malé mesiačiky. Na tanier naaranžujeme rukolu, na ňu zemiaky, repu, polovičky vajíčok, reďkovku. Posypeme strúhanou citrónovou kôrou, strúhaným chrenom.
  4. Postriekame dressingom a ozdobíme nahrubo mletým čiernym korením.




TOP