Pikantný zemiakový šalát z Thajska

INGREDIENCIE
  • 400 g uvarených šalátových zemiakov 
  • 1 menšia šalátová uhorka
  • 1 malá mrkva 
  • 2 paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g čerstvého ananásu
  • 1 jarná cibuľka (NAT)
  • koriander
  • drvené arašidy
POSTUP PRÍPRAVY
  • 4 lyžice  Hellmann's Majolenky Starej mamy
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • Šťava z 2 ks limetiek
  • 1 čerstvá chilli paprička 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • soľ podľa chuti

Metoda vaření
  1. Vsetky ingrediencie na dressing vložíme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-kyslo-slano-pálivá.
  2. Zemiaky aj ananás nakrájame na plátky, uhorku, mrkvu, červenú cibuľu na tenké dlhé rezance, paradajky na osminky, jarnú cibuľku aj koriander nasekáme najemno.
  3. Všetko spolu zmiešame s dressingom a posypeme drvenými arašidmi. Podávame s grilovanými krevetami.



TOP