Zemiakový šalát so zelenými fazuľkami

INGREDIENCIE
  • 500 g uvarených šalátových zemiakov 
  • 200 g zelených fazuľových strukov (môžu byť aj mrazené)
  • 4 šalotky
  • 1 lyžica oleja
  • za hrsť sekanej pažítky
  • ružové korenie na ozdobu
  • Dresing:
  • 4 lyžice majolenky Hellmann's Originál
  • šťava z jedného citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
ANČOVIČKY

 

  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie 


POSTUP PRÍPRAVY
  1. Vsetky ingrediencie na dressing vložíme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-kyslo-slano-pálivá.
  2. Fazuľky vložíme do vriacej vody a cca 2 minúty povaríme. Medzitým si na panvici rozohrejeme olej  a nakrájanú cibuľu opražíme do zlatista. Po chvíľke pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na mesiačiky a povaríme ich. Fazuľky scedíme, necháme krátko odkvapkať a na panvici zmiešame so zemiakmi. Primiešame dressing, podľa chuti dosolíme. Na tanieri posypeme nasekanou pažítkou a ružovým korením. 


TOP