MINI burgery

INGREDIENCIE
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • Lyžica posekaného tymianu
  • 2 lyžice oleja
  • 4 malé celozrnné žemle s tekvicovými semienkami
  • 8 plátkov z malých paradajo
  • 2 hrste šalátu (najlepšie farebného - red chart)
  • 1 menšia cibuľa
  • Soľ, čierne korenie
  • 8 lyžičiek tatárskej omáčky Hellmann 's
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. 
  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemle rozpolíme, na grile všetky časti otoustujeme z oboch strán.
  4. Na spodné diely natrieme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme šalát, paradajky. Natrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky, položíme mäso, koliesko cibule a priklopíme hornou polovicou žemle.


TOP