Double burger s červenou repou

INGREDIENCIE
  • 130g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 veľká celozrnná žemľa
  • 1 plátok uvarenej červenej repy (najlepšie marinované v sladkokyslom náleve)
  • Hrsť nakrájaného listového šalátu
  • kyslá uhorka
  • 1 lyžica paprikovej pasty Ajvar
  • 3 kávové lyžičky tatárskej omáčky Hellmann's
  • Nasekaná vňať z jarnej cibuľky
  • Soľ, čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. 
  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemľu rozkrojíme na trikrát a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.
  4. Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme červenú repu, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky a priklopíme prostredným dielom žemle.
  5. Na ňu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a hore nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Priklopíme chrumkavým "viečkom" žemle.

TOP