Portobello burger

INGREDIENCIE
  • 1 hlavička šampiňónu portobello (alebo normálneho šampiňónu)
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymian
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká tmavá celozrnná žemľa
  • hrsť rukoly
  • 1 paprička kozí roh (alebo chilli paprička)
  • ½ červenej cibule
  • 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann 's
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Olivový olej zmiešame s tymianom, pridáme soľ a korenie. Portobello potrieme zmesou z olivového oleja a položíme na gril, tak aby bolo vidieť rebrovanie. Grilujeme zhruba 20 minút. Potom otočíme a grilujeme ďalších 5 minút.
  2. Žemľu rozkrojíme napoly a na grile otoustujeme z oboch strán dochrumkava. Na gril dáme na 5-10 minút aj kozí roh (chilli papričku) pre zvýraznenie chuti.
  3. Na spodnú časť žemle dáme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, rukolu, opečený šampiňón, pridáme nasekanú cibuľku, opečenú papričku a vrchnú stranu opečenej žemle.


TOP