Cheese & Bacon (Syr a slanina) burger

INGREDIENCIE
  • 130 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 2 plátky slaniny
  • 1 plátok tvrdého syra
  • 1 veľká celozrnná žemľa
  • 2 plátky paradajky
  • Kúsok šalátovej uhorky
  • 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • Soľ, čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. 
  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemľu rozkrojíme napoly a na grile obe polovice opečieme. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na gril vložíme plátky slaniny, opečieme ich dochrumkava.
  4. Na spodný diel natrieme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, poukladáme plátky paradajok, na rezance nakrájanú uhorku, druhú lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, opečené mäso, opečenú slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom.



TOP