Tofu burger

INGREDIENCIE
  • 100 g tofu
  • lyžička sekaného tymiánu
  • soľ, korenie
  • 1 lyžica oleja
  • 1 veľká celozrnná žemla
  • 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann‘s 
  • niekoľko listov mladého šalátu
  • 2 plátky paradajky
  • 2 lyžice tmavých olív
  • Štipka sekanej pažítky
POSTUP PRÍPRAVY

  1. Tofu rozmačkáme, posolíme, okoreníme, pridáme tymián a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z nej jednu placku tenkú zhruba 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút zatuhnúť. 
  2. Na rozpálený gril vložíme tofu a pečieme z každej strany do zlata. 
  3. Žemle rozdelíme, na grile všetky časti otoustujeme z obivoch strán. 
  4. Na spodný diel dáme polovicu lyžičky tatárky Hellmann’s, šalát, plátky paradajky. Položíme opečené tofu, pomažeme druhú časť žemle tatárskou omáčkou  a posypeme nasekanými olivami a pažítkou.  


TOP