Burger s avokádom

INGREDIENCIE
  • 130 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 1/2 zrelého avokáda
  • 2 cherry paradajky
  • 1 polievková lyžica limetkovej šťavy
  • Soľ, korenie
  • 1 veľká celozrnná žemla
  • Hrsť nakrájaného listového šalátu
  • Červená cibuľa
  • 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann´s
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej hmoty. Vytvoríme z nej placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút stuhnúť. Medzitým si pripravíme avokádovú nátierku.
  2. Avokádo utlačíme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, posolíme, okreníme a dochutíme šťavou z limetky. 
  3. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  4. Žemlu rozkrojíme na polovice a na grile obidve časti otoustujeme z obidvoch strán. 
  5. Na spodný diel žemle namažeme tatársku omáčku Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko tenkých koliesok červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a navrch položíme chrumkavý vrch žemle. 

TOP